Educatief materiaal

Educatief materiaal

Educatief materiaal

Dit is de bibliotheek met allerhande educatief materiaal. Je vindt hier onder andere thematische wetenschappelijke bronnen over duurzaamheid, dierenwelzijn, gezondheid en economie.

De sector blijft innoveren

Mensen gaan steeds bewuster om met wat ze eten. Of het nu over de gezondheidsaspecten van hun voeding gaat of om de impact van voeding op het milieu: producenten werken elke dag keihard om aan de vraag van consumenten te beantwoorden.

Ontdek innovaties uit de sector
Vraag van de dag

Wat is het verschil tussen rood en wit vlees?

Rood vlees is vlees afkomstig van varkens, runderen, schapen, paarden en geiten. Wit vlees komt veelal van gevogelte zoals kip en kalkoen. Zowel in wit als in rood vlees zitten eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, al is de samenstelling afhankelijk van de bereidingswijze en van welk deel van het dier het vlees afkomstig is. Zowel bij rood als bij wit vlees heb je magere en mindere soorten vlees en vleesbereidingen.

Meer vragen