De keten

De keten

Belgisch vlees De keten
A0210

Ons voedsel doorloopt heel wat stappen om van bij de boer op ons bord te belanden. Dat is ook het geval voor ons Belgisch vlees. Verschillende producenten proberen met initiatieven voor een korte keten de afstand tussen producent en consument korter te maken. Of de keten nu kort of lang is, om de veiligheid en de traceerbaarheid van voedingsmiddelen voor de consument te garanderen, moet streng toegezien worden op alle schakels in de keten.

Elke schakel in de keten moet zich aan strenge normen houden.

België staat in deze materie aan de absolute wereldtop dankzij een goed uitgewerkt systeem van integrale ketenbewaking (IKB) en integrale kwaliteitszorg. Elke schakel in de productie, van riek tot vork, moet zich aan strenge normen houden. Die normen hangen af van de verschillende vleessoorten, waarvoor telkens een afzonderlijk lastenboek is uitgewerkt. Door de keten uitvoerig te controleren, kan de consument met een gerust hart van een lekker mals stukje vlees genieten.