Slagersopleidingen

Slagersopleidingen

Vitant - Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs

Wil jij slager worden? Ga voor werkzekerheid of volg je passie! Ga voor een opleiding slagerij in het volwassenenonderwijs bij CVO Vitant op campus PIVA in Antwerpen. In onze praktijkgerichte opleidingen leer je de kneepjes van het vak van echte meester-slagers. Hoe herken je kwaliteitsvlees? Op welke manieren verwerk je deelstukken en karkassen tot producten klaar voor verkoop? Hoe stel je een mooi gevulde toonbank samen of start je je eigen slagerij?  Je kan de opleiding starten zonder voorkennis. Je kan werkplekleren in een slagerij in je buurt.

Meer info

Cervo-GO!

In afstandsonderwijs en op 22 leslocaties bieden wij een zeer uitgebreide waaier van opleidingen waaronder slagerij. Een diploma secundair onderwijs kan je behalen in 1 jaar tijd of op je eigen tempo. Je kan de opleiding in contact- en/of afstandsonderwijs volgen. Met onze online afstandscursussen ben je vrij om te leren, efficiënt en comfortabel waar en wanneer je wil.

Meer info

CVO PRO

Uitsnijder-uitbener, slager, spekslager: deze beroepen liggen met onze opleiding beenhouwer in jouw bereik. Het modulaire systeem van de opleiding Slager-spekslager biedt de mogelijkheid om zelf je studieritme te bepalen. Je kiest de modules en je bepaalt zelf in hoeveel tijd je de opleiding wil afwerken.

Meer info

Hotelschool Hasselt

Altijd al fan geweest van een smakelijk stuk vlees? Hou je van de beste vleesbereidingen tot de fijnste charcuterie? Werk je graag met machines? Dan moet je de opleiding Slagerij zeker in overweging nemen! Als toekomstige slager verwerk je vlees tot verkoopklare producten. Het vlees leren versnijden, bereiden en winkel- en verkoopsklaar maken, behoren tot jouw takenpakket. Je werkplaats wordt dé plek waar we jou klaarstomen tot een échte vleesspecialist.

Meer info

Syntra Midden-Vlaanderen

Leer je het liefst door de handen uit de mouwen te steken? Of wil je aan de slag bij een bedrijf, maar heb je nog niet de nodige competenties verworven? Bij Syntra hebben we verschillende formules waarbij je leren en werken kan combineren. Ook voor de opleiding tot slager.

Meer info

TechniGO

Je werkt graag met voeding, maar verkiest de verwerking van vlees voor er gekookt wordt? Je werkt graag met machines en kan fijn en grof handelen met mekaar combineren? Dan beschik je over het profiel voor een opleiding slagerij en vleeswarenbereiding.

Meer info

COOVI

In de opleiding ‘slagerij’ ligt de focus op het aanleren van basistechnieken die nodig zijn voor eenvoudige versnijdingen en eenvoudige en lekkere vleesbereidingen. Leerlingen leren stukken vlees ontvangen, opslaan, verwerken en portioneren en eenvoudige vleesbereidingen en -producten maken met aandacht voor voedselveiligheid en HACCP-richtlijnen. Ze leren ook toestellen, messen en materialen uit de slagerij veilig en correct gebruiken.

Meer info

Ter Groene Poorte

Onze slagers leren de knepen van het vak in een hyper moderne afdeling. Dankzij deze investering bieden we de studenten de best mogelijke opleiding aan in het vak!

Meer info

Atheneum Diksmuide

Onze richting Slagerij-Traiteur staat in heel Vlaanderen bekend voor zijn excellente opleiding van de nieuwe generatie slagers en traiteurs. Op de campus ‘Kaaskerkestraat’ worden de technische afdelingen ingericht, in een groene omgeving en kleinschalig.

Meer info

PIVA

Van het uitbenen van een koe tot het maken van charcuterie, vlees staat centraal binnen de opleiding slagerij. Je ontdekt ook hoe je meeneemgerechten en panklare producten creëert.

Meer info

Syntra West

(3e graad) Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen. Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel. Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten. Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken. Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.

Meer info